הלוואה לעסקים בהקמה

הקמה של עסק חדש היא דבר מרגש במיוחד, אך יחד עם זאת מדובר על נושא מורכב ולא פשוט כלל בהקשר הפיננסי שלו, כיוון שהקמת עסק דורשת משאבים פיננסיים מתאימים לצורך פתיחתו של העסק וניהולו בצורה נכונה. כדי שעסק יתחיל לפעול לראשונה בצורה היעילה וטובה ביותר, העסק זקוק לתזרים מזומנים חיובי שיאפשר לו להתנהל בצורה שוטפת מבחינת הוצאות לספקים, תשלומים לעובדים, רכישת מוצרים ושירותים הכרחיים לעסק החדש ועוד שלל עניינים כלכליים נוספים.

כיוון שמדובר על סכומים לא קטנים, בעלי עסקים רבים פונים לקבלת הלוואה לעסקים בהקמה כדי לקבל את האפשרות הפיננסית להקים עסק חדש בבעלותם. אפשרות זו היא הנפוצה והיעילה ביותר לצורך הגשת הרצון להקים עסק, אך כדי לבחור את הפיק ההלוואה המתאים ביותר כדאי להכיר את מסלולי ההלוואה השונים שקיימים המאפשרים הלוואה למטרת הקמת עסק חדש.

הלוואה לעסקים בהקמה

סוגי הלוואה לעסקים בהקמה

  • הלוואה בערבות המדינה סוג הלוואה זו היא הנפוצה והמומלצת ביותר עבור עסקים קטנים ובינוניים, המעוניינים להקים עסק חדש בהיקף זה וזקוקים לסכום הלוואה של עד 500 אלף ₪ לצורך כך. הלוואה זו ניתנת מטעם קרן מימון ממשלתית לה המדינה ערבה, ומציעה ריביות נמוכות ותנאי פירעון נוחים במיוחד.
  • הלוואה בנקאית – הלוואה זו ניתנת דרך הבנק המסחרי בו העסק החדש פתח את חשבון הבנק, ולכן להלוואה זו יש השפעה על מסגרת ודירוג האשראי של העסק, זהו עניין שיש לקחת בחשבון במידה והעסק זקוק להלוואות עסקיות נוספות בהמשך הדרך.
  • הלוואה חוץ בנקאית – הלוואה עסקית זו מעניקה פתרון לעסקים בהקמה שאינם מעוניינים לפגוע במסגרת האשראי שלהם בבנק, כיוון שהלוואה חוץ בנקאית ניתנת דרך גופים פיננסיים שאינם קשורים לבנק המסחרי.
  • הלוואה מקרנות פילנתרופיות – אפשרות להלוואה עסקית בתנאים נוחים במיוחד, כיוון שהלוואה זו ניתנת לבעלי עסקים בהקמה ללא אינטרס כלכלי אלא רק כדי למלא אחר צורך נדבני למינוף והצלחתו של העסק. לרוב הלוואה כזו לא תצריך תשלום ריביות גבוהות או ריביות בכלל, וכן תנאי החזר נוחים ומשתלמים במיוחד.

מאיזה גוף פיננסי כדאי לקחת הלוואה לעסק בהקמה?

כפי שניתן לראות, ישנם גופים פיננסיים רבים דרכם ניתן להשיג הלוואה לעסקים בהקמה. לרוב עסקים חדשים בהיקף קטן עד בינוני פונים להלוואה דרך קרן המימון בערבות המדינה, אך במקרה של בעלי עסקים שכבר ניצלו את האפשרות הזו ישנם מסלולי הלוואות נוספים שכדאי להם לבחון כדי שיוכלו להקים עסק חדש – כאשר הבחירה הרווחת היא בהלוואה חוץ בנקאית, כיוון שתנאי הלוואה עסקית דרך הבנק כרוכה בערבויות, בטחונות ותהליכים נוקשים ומורכבים יותר.

הכנת תכנית עסקית בליווי של יועץ פיננסי

כדי להעלות את סיכויי אישור ההלוואה העסקית לצורך הקמת עסק, בין אם מדובר על הלוואה דרך הקרן לערבות המדינה, הלוואה חוץ בנקאית או קרן פילנתרופית – חשוב להכין תכנית עסקית מקיפה ומקצועית באמצעות ייעוץ מותאם אישית של יועץ פיננסי מוסמך בתחום.

כתיבת תגובה